Voetjes omhoog!

8 april 2011 - Esteribar, Spanje

Voetjes omhoog!

Vandaag heb ik 22 km gewandeld, van Roncesvalles naar Zubiri. Af en toe nog een hellinkje en soms weer naar beneden, maar niet zoals de afgelopen dagen. Ik kan merken dat ik de afgelopen dagen in de benen heb zitten, de rek was er een beetje uit vandaag en m´n voeten en onderbenen doen zeer. Maar ik heb geen blaren en verder houdt het lijf het prima. M´n rugzak schuurt alleen langs m´n armen en daarom had ik er tape/pleister opgeplakt, maar ik denk dat ik daar allergisch voor ben...
Gisteravond heb ik gegeten met twee Duitser, de Australische en de Nederlandse. We zaten in een hele grote, nieuwe herberg en de vrijwilligers waren allemaal Nederlands. Ze hadden honderden bedden en het was er prima vertoeven. Vanochtend om zeven uur liepen we weer en om acht uur hebben we ergens ontbeten. Bij de supermarkt in een dorpje heb ik wat brood, een blikje tonijn met tomatensaus en wat fruit gehaald. Later heb ik dat lekker in de bossen ergens opgepeuzeld.
Het is hier snikheet, ik denk 25 graden overdag. Zo rond de middag is het eigenlijk te warm om te lopen en soms is er weinig schaduw. Ik ben dan ook al lekker verbrand (in t-shirtvorm) ondanks smeren.
In de eerste herberg die zag was gelukkig nog plaats en daar bleken ook de anderen te zijn. En ze hebben hier gratis internet! De was hangt weer te drogen en we gaan zo even naar de supermarkt om wat eten voor vanavond te halen.
Morgen gaan we op weg naar Pamplona, als het lukt wil ik bij de nonnen in het klooster slapen!
Liefs Carlijn