Na een voorspoedig verlopen reis stond ik vanmiddag om 15.00 uur op het Gare du Nord in Paris.
Nog een half uurtje in de metro en vijf minuutjes lopen en Aloha Hostel doemde op voor m'n neus.
De eerste vraag die in een hostel gesteld wordt, is: 'Where are you from?' Op mijn antwoord is altijd de standaard volgende vraag: 'Amsterdam?' Nee, Nederland is groter dan alleen Amsterdam...
Dit keer slaap ik bij een Indiër op de kamer en aan z'n looks te zien, vermoed ik dat ik vanavond de oordoppen nodig heb. Voor de rest weet ik niet wat er ligt, dat zie ik straks wel.
Het plan was om naar Montmartre te gaan, maar uiteindelijk heb ik door de Tuileriën gelopen en een uurtje heerlijk van de voorjaarszon genoten in hartje Parijs. Toen ik langs de nep-Arc de Triomphe liep, meende ik Ellen ten Damme te herkennen die daar een poging deed om leuk op een foto te verschijnen, maar mijn kennis van Ellen ten Damme gaat eigenlijk niet zo ver dat ik zeker durf te zeggen dat ze het was.
Voor de rest heb ik een beetje rondgesjouwd bij Centre Pompidou en Les Halles en de tijd ging snel.
Morgen heb ik nog een lange reis voor de boeg, hopelijk naar rustiger oorden dan deze mooie, doch drukke stad.
Je suis à Paris!
4 april 2011 - Paris, Frankrijk